Om mig

Sjukgymnasten som aldrig slutar älska hästar

Helena Nordlöf

Sjukgymnast för Häst & Människa

För mig är hästar bland det bästa som finns. Deras styrka, energi och känslighet upphör aldrig att fascinera mig. Min dröm är att hjälpa och utbilda dig så att du får en frisk och sund häst som håller länge, oavsett vilka äventyr ni vill ge er ut på. Detta vill jag åstadkomma genom att dela med mig av all min kunskap och glädje inför hästen som varelse.

Hej, Jag heter Helena.

Jag utbildade mig till sjukgymnast (det som idag kallas Fysioterapeut) i Umeå och blev färdig år 2000. Har alltid haft ett stort intresse för att hjälpa hästar och har gått flera utbildningar för häst, bl a hästmassage, akupunktur, tömkörning, hästskötare m.m.

2018 startade jag Nordlöf Hästrehab för att kunna erbjuda mina tjänster, framförallt hästmassage, till hästägare i Sundsvallsområdet.

För mig känns det viktigt att hjälpa till och bidra med kunskap och tjänster som främjar god hästhållning och tränar häst och människa för hållbarhet på lång sikt

Du & Hästen i fokus.

För mig är det viktigt att du som hästägare känner att jag ser och respekterar dig och din häst precis som ni är. Jag värnar om hästen som individ och oavsett om det gäller rehabilitering eller friskvård så gör jag alltid en undersökning av hästens status och hör vad du som hästägare har för mål för din häst, innan behandling och träning genomförs. Jag ser till helheten och ger individuell hjälp efter de behov som din häst har. Hos mig är alla typer av hästar välkomna för sjukgymnastik, rehabilitering och friskvård. Är du som ryttare motiverad till att jobba med din egen kropp och sits så hjälper jag även till med det. Det spelar ingen roll vilken typ av ridsport du ägnar dig åt utan jag analyserar utifrån anatomi och biomekanik och anpassar efter vad du och din häst behöver för att utvecklas.

Har du någon fundering kring hästar, rehabilitering, träning eller mitt företag så är du varmt välkommen med dina frågor. Det går även att kolla in Nordlöf Hästrehab på facebook och instagram. Vi hörs!

 

Mina utbildningar

 • 2020-2022 Kuskutbildningen, Wången
 • 2019 Träningsfysiologi för Häst, Wången
 • 2018-2019 Vertikal Balanserad Ridning, VBR 1-3
 • 2018 Equinie Spinal Dysfunction, LSVET
 • 2016-2018 Hästmassör och Equiphysiothereapeut, Axelsson Animal Massageschool
 • 2017 Hästens beteenden och sinnen, 7.5p Linköpings Universitet
 • 2012 Akupunktur för Häst, 15p Luleå Universitet
 • 2003 Hästens anatomi, struktur & funktion, 5p SLU Ultuna
 • 2000 NMES Neuromuskulär Elektrisk Stimulering, Cefar Stockholm
 • 1997-2000 Leg. Sjukgymnast, Umeå Universitet
 • 1994 Diplomerad Hästskötare, Strömsholm

5 Snabba om mig

N

Föredrar vintern före sommaren!

N

Är styrelsemedlem i LSVET (Legitimerade Sjukgymnaster inom Veterinärmedicin).

N

Tycker om foto, bild och design.

N

Mediterar varje dag.

N

Är mer en nattuggla än morgonpiggelin.