Om mig

Sjukgymnasten som aldrig sluta älska hästar.

Helena Nordlöf

Sjukgymnast för Häst & Människa

För mig är hästar bland det bästa som finns. Deras styrka, energi och känslighet upphör aldrig att fascinera mig. Min dröm är att hjälpa och utbilda dig så att du får en frisk och sund häst som håller länge, oavsett vilka äventyr ni vill ge er ut på. Detta vill jag åstadkomma genom att dela med mig av all min kunskap och glädje inför hästen som varelse.

Nordlöf HästRehab

Startades 2018 och drivs av mig, Helena Nordlöf. Jag utgår från Sundsvall men åker på hela Nedre Norrland.
Jag är utbildad sjukgymnast vid Umeå universitet och tog examen och fick min legitimation år 2000. Jag har jobbat på olika ställen inom vården och har erfarenhet från neurorehab, habilitering, äldreomsorg, primärvård och företagshälsovård.

Hästar har varit mitt stora intresse ända sedan jag var 5 år. De har alltid funnits där och jag har haft förmånen att få träffa och jobba med många fina hästar och hästmänniskor. Jag har bland annat jobbat med unghästar och inridning på Irland och som hästskötare i ett travstall här i Sverige. Under årens lopp har det även blivit en hel del utbildningar på olika nivå. Fler kurser och utbildningar kommer det att bli då jag alltid kommer att sträva efter kontinuerlig vidareutbildning.

Du & Hästen i fokus.

För mig är det viktigt att du som hästägare känner att jag ser och respekterar dig och din häst precis som ni är. Jag värnar om hästen som individ och oavsett om det gäller rehabilitering eller friskvård så gör jag alltid en undersökning av hästens status och hör vad du som hästägare har för mål för din häst, innan behandling och träning genomförs. Jag ser till helheten och ger individuell hjälp efter de behov som din häst har. Hos mig är alla typer av hästar välkomna för sjukgymnastik, rehabilitering och friskvård. Är du som ryttare motiverad till att jobba med din egen kropp och sits så hjälper jag även till med det. Det spelar ingen roll vilken typ av ridsport du ägnar dig åt utan jag analyserar utifrån anatomi och biomekanik och anpassar efter vad du och din häst behöver för att utvecklas.

 

Har du någon fundering kring hästar, rehabilitering, träning eller mitt företag så är du varmt välkommen med dina frågor. Det går även att kolla in Nordlöf Hästrehab på facebook och instagram. Vi hörs!

Om mig , Helena Nordlöf- Nordlöf Hästrehab

Mina utbildningar

 • 2020-2022

  Kuskutbildningen, Wången
 • 2019

  Träningsfysiologi för Häst, Wången
 • 2018-2019

  Vertikal Balanserad Ridning, VBR 1-3
 • 2018

  Equinie Spinal Dysfunction, LSVET
 • 2016-2018

  Hästmassör och Equiphysiothereapeut, Axelsson Animal Massageschool
 • 2017

  Hästens beteenden och sinnen, 7.5p Linköpings Universitet
 • 2012

  Akupunktur för Häst, 15p Luleå Universitet
 • 2003

  Hästens anatomi, struktur & funktion, 5p SLU Ultuna
 • 2000

  NMES Neuromuskulär Elektrisk Stimulering, Cefar Stockholm
 • 1997-2000

  Leg. Sjukgymnast, Umeå Universitet
 • 1994

  Diplomerad Hästskötare, Strömsholm