Rehab för häst

För dig som varit till veterinären och behöver hjälp med rehabilitering och planering för hästens fortsatta läkning.

Hjälp, min häst är skadad.

Denna tjänst är för dig med en häst som blivit skadad. Du har varit till veterinären och fått en diagnos och behöver nu hjälp med rehabiliteringen. Jag hjälper dig och hästen med en plan samt olika behandlingar utifrån vad din häst behöver.

Rehabilitering & Massage för Häst

Rehabilitering

När du varit till veterinären och fått en diagnos ställd så kan jag hjälpa dig med rehabilitering och rehabplan. Jag undersöker då först hästen i rörelse. Beroende på vad hästen har för förutsättningar så får du visa upp den på rakt spår, böjt spår och ibland även göra andra övningar.
Jag tittar även på hästen när den är stillastående för att se hur den belastar sina ben och vad den har för hållning. Efter det så går jag igenom hästen och känner på muskler, skelettdelar, leder och senor m.m för att hitta eventuell smärta.

Vilka åtgärder som behövs är helt beroende på vad för typ att skada. Du får alltid med ett träningsprogram med rehabövningar och instruktioner inför nästa besök.

Hur går det till?

1.

Du tar kontakt via formuläret här eller via mail. Berättar kort om problemet och vad ni behöver hjälp med.

2.

Jag återkopplar via mail eller telefon och vi bokar in ett besök hos dig eller på den plats hästen befinner sig.

3.

Vid besöket undersöker jag hästen både i rörelse och stillastående. Jag känner igenom hästen letar efter eventuell smärta och kollar även passiv rörlighet.

4.

Efter besöket får du en plan samt träningsprogram med rehabövningar att göra.

Hej!

Jag heter Helena Nordlöf och jag är sjukgymnast för häst. Mitt mål är att hjälpa dig med att få din häst frisk och sund och bli mer hållbar för träning och tävling. Det ger dig förhoppningsvis ett längre och gladare/roligare hästliv tillsammans med din häst.

Hästmassage, Rehabilitering Häst, Behandling Häst, Fysioterapi för Häst

GLÄDJE • KUNSKAP • TRYGGHET • UTVECKLING

Detaljerna

Rehab för Häst

Vart?

Jag utgår från Sundsvall och tar uppdrag i hela Västernorrland, Jämtland och Gävleborg efter överenskommelse.

Tidsåtgång?

Ett besök tar ca 1,5-2 timmar.

Kostnad?

Ett besök kostar 1400 kronor.
Paketpris 5 gånger – 6500 kronor.
Paketpris 10 gånger – 12500 kronor.
Milersättning tillkommer med 50kr/mil för varje besök.

Vanliga frågor

Ja det går bra om din häst är undersökt av veterinär och det finns en diagnos och remiss ställd till mig för rehabilitering.

En rehabplan är ett dokument där man beskriver planeringen för hästens rehabilitering av den aktuella skadan. Där ska framgå en tidsplan, vem som gör vad, vilka insatser som ska göras etc. En veterinär är ansvarig för rehabplanen men den görs med fördel i samarbete med den som ska göra de andra tänkta insatserna/behandlingarna.

Det beror på vad för försäkring och vilket försäkringsbolag du har. De flesta försäkringsbolagen har nu försäkringar som täcker rehabilitering men de har olika villkor för vad som ersätts under rehabiliteringen. Kolla vad din försäkring täcker och fråga försäkringsbolaget om det är något som du undrar över. Villkoren brukar ändras med tiden.

Tips på försäkringar som täcker rehabilitering:

Vissa försäkringsbolag vill se en rehabplan för att du ska kunna få ersättning på försäkringen.

Det beror helt och hållet på vad det är för typ av skada och hur allvarlig den är. Oavsett vad så har du som hästägare ett stort ansvar för din hästs rehabilitering men jag finns där för dig när du behöver stöd och hjälp. Det bästa resultatet kommer om man har tålamod att skynda långsamt, följa de restriktioner man fått och genomföra de övningar som instruerats. På vägen tillbaka till skadefri och friskförklarad häst så är det bästa att vi har regelbunden uppföljning för eventuell behandling och nya övningar. I början behöver man ha uppföljning oftare för att undvika bakslag så gott det går och sedan glesar man ut besöken.

Det är väldigt olika och beror helt på vad det är för skada, hur allvarlig den är, om det blir något bakslag eller tillkommer något annat under tiden, din häst som individ, vad för ambitioner du har med din häst osv. Min erfarenhet är att rehabövningarna är bra att ha i sin “övningssbank” och det är alltid bra att gå tillbaka till dom lite nu och då.

Vid rehab så har hästen en skada som den behöver rehabilitering för, dvs undersökning, behandling och rehabövningar. Prehab är helt enkelt förebyggande insatser för att undvika skada. Det kan vara behandling men framförallt övningar och råd för träning.